:: Основно меню
 
:: Шахмат
 
:: Кой е в сайта
Потребители на линия: 7

Регистрирани: 1
Анонимни: 6

pvn_gv, още...
 
:: Случайни новини
 
:: Последно обновени събития
 
 
Промяна в системни настройки на сървъра!
Здравейте почитатели на шахмата!
Считано от 3 април 2017г., преминаваме към използването на SSL сертификат (HTTPS) за сайта Chessfish.com. Това е нова версия на стария HTTP протокол, която предлага защитена връзка при свръзването със хостинг сървъра. Това е технология на настоящето и бъдещето.
Надяваме се, че няма да имате проблеми с новата настройка. В случай на нужда, моля пишете ни на адрес: web@chessfish.com и ще ви съдействаме, за да можете да влезете в сайта!
Най-важно е да използвате достатъчно нова версия на вашия браузър, за да си осигурите нормална работа със сайта! Поддръжка на сайта от агенция Градивните!

Европейско индивидуално първенство за мъже и жени - Пловдив 2008 - Тивяков и Лахно са шампиони

Европейското първенство за мъже и жени в Пловдив е към своя край. След изиграването на 11-я последен кръг станаха известни шампионите при мъжете и жените. Днес ще се изиграят тайбреците за определяне на медалистите...

При жените еднолично първа завърши украинката Катерина Лахно, с резултат 8,5т. от 11 партии, която е тазгодишната европейска шампионка.

При мъжете борбата бе по-оспорвана. Кръг преди края 8 шахматисти бяха с актив от 7,5т. на върха в класирането. Жребият ги противопостави един срещу друг, в своеобразен финал. От тези 4 партии, само една се оказа резултатна - Сергей Тивяков надделя над Емил Сутовски, използвайки предимството на белите фигури и така завърши еднолично първи, с актив от 8,5т. Подробна информация за представянето на българите...

При жените станахме свидетели на Украинско надмощие. Еднолично първа завърши украинката Катерина Лахно, с резултат 8,5т. от 11 партии, която е тазгодишната европейска шампионка. В челото завършиха още 2 украински състезателки, които днес ще играят тайбрек за разпределение на медалите.

Българското представяне при жените бе достойно, в лицето на Антоанета Стефанова и Маграрита Войска, които през цялата надпревара преследваха лидерките. Стефанова дели 8-16 място с актив от 7,5т. на точка зад шампионката. Войска завърши с 6т., сред 2 поредни загуби в последните 2 кръга.
След добри резултати в последните кръгове, Елица Раева и Мария Велчева също завършиха с 6т. в актива си, но бяха в средата на класирането през по-голямата част на надпреварата.

При мъжете българското участие отговаряше на възможностите ни. Кирил Георгиев, нашият най-силен шахматист по рейтинг на Европейското първенство не успя да се представи на ниво и след 7 кръга имаше едва 3 точки в актива си. Така той намаше шансове за призово класиране, поради което се отказа и не завърши надпреварата.

На другия полюс бе представянето на ГМ Валентин Йотов. Той започна много силно и след 8-ми кръг имаше 6т. актив! След това в директен сблъсък с преките си противници, Йотов записа 3 поредни загуби и остана едва 96-ти в крайното класиране. Все пак това бе успешен турнир за него и му пожелаваме повече успехи в бъдеще.

От останалите български шахматисти се изявиха:
- ГМ Васил Спасов - той показа постоянна игра и записа 6,5т. в актива си и завърши на 53-та позиция (най-добре представилия се българин);
- ГМ Евгени Янев - събра 6,5т. в актива си, което ще добави около 20т. към международният му рейтинг;
- ГМ Юлиан Радулски - с 6,5т. актив (5 победи, 3 равни и 3 загуби) се показа като борбен шахматист, търсещ победата във всяка партия.


За подробна информация за останалите ни шахматисти можете да разгледате официалният сайт:
http://www.eicc2008.com/
(2331 преглеждания)


Други статии
2023/11/20 - България е европейски отборен шампион за жени за 2023г.
2023/8/21 - Нургюл Салимова остана втора след драматична загуба на финала на Световната купа в Баку (Азербайджан)
2023/8/19 - Нургюл Салимова се класира за финала на Световната купа в Баку (Азербайджан)
2023/8/16 - Нургюл Салимова играе на полуфиналите на Световната купа в Баку (Азербайджан)
2023/5/9 - Динг Лирен (Китай) е новият световен шампион по класически шахмат (2023)

Коментарите са собственост на потребителя, който ги е писал. Ние не носим отговорност за тяхното съдържание.
Изпращач Свързани

Шах    Шах
 
:: Търсене
 
 
:: Влез
Потребителско име:
Парола:
 
:: Топ връзки