:: Основно меню
 
:: Шахмат
 
:: Кой е в сайта
Потребители на линия: 3

Регистрирани: 1
Анонимни: 2

4arli, още...
 
:: Случайни новини
 
:: Последно обновени събития
 
 
Промяна в системни настройки на сървъра!
Здравейте почитатели на шахмата!
Считано от 3 април 2017г., преминаваме към използването на SSL сертификат (HTTPS) за сайта Chessfish.com. Това е нова версия на стария HTTP протокол, която предлага защитена връзка при свръзването със хостинг сървъра. Това е технология на настоящето и бъдещето.
Надяваме се, че няма да имате проблеми с новата настройка. В случай на нужда, моля пишете ни на адрес: web@chessfish.com и ще ви съдействаме, за да можете да влезете в сайта!
Най-важно е да използвате достатъчно нова версия на вашия браузър, за да си осигурите нормална работа със сайта! Поддръжка на сайта от агенция Градивните!

Договорът за мача Топалов-Ананд вече е факт

Топалов - Ананд - остават 80 дни!

Договорът за предстоящия мач за световната титла между настоящия световен шампион Вишванатан Ананд (Индия) и претендента Веселин Топалов, който ще се проведе в София беше подписан в присъствието на министър-председателя на страната Бойко Борисов и президента на ФИДЕ Кирсан Илюмжинов. На подписването присъстваха още вицепрезидентът на ФИДЕ Георгиос Маркопулос, прессекретарят на федерацията Берик Балгабаев,председателят на БФ Шахмат д-р Стефан Сергиев и мениджъра на Веселин Топалов - Силвио Данаилов.

Преди подписването му премиерът се срещна с президента на ФИДЕ. От името на федерацията Кирсан Илюмжинов благодари на правителството и на ръководството на българската федерация за развитиеto на шахмата в България.
Ето какво още каза той: "Решението за провеждането на мача в София не е случайно - България вече е велика сила в шахмата, защото има двама световни шампиони".

След подписването изпълнителният директор на Българската федерация по шахмат Николай Велчев съобщи, че мачът за световната титла ще се състои в голямата зала на Централния военен клуб в София или в една от залите на НДК. "По-вероятно е мачът да бъде във Военния клуб, който е в самия център на София. Не искам да коментирам какви финансови претенции предявиха от НДК", добави Николай Велчев.Да припомним, че битката за световната шахматна корона ще започне на 21 април в София като двамата гросмайстори ще изиграят първата си партия на 23 април.
Ето и правилата: Мачът за световната титла ще проведе в 12 партии, като за победител ще бъде обявен шахматистът събрал 6,5 точки.
При равенство в резултата след дванадесетета партия - 6:6 точки, ще се играе тайбрек от партии по ускорен шахмат и при евентуално ново равенство партии на блиц до излъчване на победителя, който ще бъде и новият световен шампион.


(1580 преглеждания)


Други статии
2020/9/12 - Онлайн турнир с участието на световните шампиони Магнус Карлсен и Гари Каспаров в LiChess.com
2020/8/24 - В динамичен и инфарктен финал, Карлсен победи Накамура с армагедон партия на блиц и спечели първия Magnus Carlsen Tour 2020
2020/6/21 - Сайтът за игра на шах онлайн lichess.org навърши 10 години!
2020/5/3 - Карлсен победи Накамура и спечели 1-вият Magnus Carlsen Invitational 2020 онлайн шахматен супер-ГМ турнир
2020/4/30 - Карлсен, Накамура, Каруана и Динг на полуфинал в турнира по ускорен шахмат Carlsen Invitational 2020

Коментарите са собственост на потребителя, който ги е писал. Ние не носим отговорност за тяхното съдържание.
Изпращач Свързани

Шах    Шах
 
:: Търсене
 
 
:: Влез
Потребителско име:
Парола:
 
:: Топ връзки