:: Основно меню
 
:: Шахмат
 
:: Кой е в сайта
Потребители на линия: 1

Регистрирани: 0
Анонимни: 1

още...
 
:: Рекламен блок
Keep Walking!
 
:: Случайни новини
 
:: Последно обновени събития
 
:: Реклама
 
 
Промяна в системни настройки на сървъра!
Здравейте почитатели на шахмата!
Считано от 3 април 2017г., преминаваме към използването на SSL сертификат (HTTPS) за сайта Chessfish.com. Това е нова версия на стария HTTP протокол, която предлага защитена връзка при свръзването със хостинг сървъра. Това е технология на настоящето и бъдещето.
Надяваме се, че няма да имате проблеми с новата настройка. В случай на нужда, моля пишете ни на адрес: web@chessfish.com и ще ви съдействаме, за да можете да влезете в сайта!
Най-важно е да използвате достатъчно нова версия на вашия браузър, за да си осигурите нормална работа със сайта! Поддръжка на сайта от агенция Градивните!

Топалов - Аданд - 80 дни до началото на мача за световната титла 2010

Веселин Топалов и Вишванатан Ананд ще играят мач за Световната титла по шахмат в София. Началото официално е определено за 21 април 2010 година, но първата партия ще бъде започната на 23 април 2010г. Очаква се...

Очаква се наистина впечатляващ шах мач в 12 партии по класически шах. Победител е този шахматист, който пръв събере 6.5 точки. В случай на равенство 6:6, ще се играе тайбрек партии по ускорен шах, а при ново равенство - и партии по блиц шахмат, за да се определи победител и да се провъзгласи за Световен шампион поне в близката 1 година.

Зрелищният шахматен мач 2009 между Топалов и Гата Камски (официален сайт на мача Топалов-Камски) едва ли ще бъде повторен. В този т.нар. мач на претендентите, Веселин Топалов успя да спечели цели 3 партии и допусна едва 1 загуба, което събра над половината от възможните точки цял кръг преди края.

Засега прогнозите са за много оспорван мач между Ананд и Топалов. Предимството е на страната на Ананд, но домакинството на Топалов може да допринесе за поддържане на напрежението. Не се очакват много резултатни партии - по скоро между 1 и 4 разменени победи като абсолютен максимум. И двамата едва ли ще рискуват прекалено много и ще разчитат на домашни заготовки - новинки.

Преди повече от месец Световният шампион Виши Ананд обяви пред медиите, че в своя лагер е привлякъл норвежецът Магнус Карлсен, който в момента е лидер в световната шахматна рейтинг листа на ФИДЕ. Така натискът над тима на Топалов е още по-силен. Екипът ни вярва, че Веско Топалов ще издържи на тези психически атаки и ще покаже каквото може в мача. А дали това ще е достатъчно? Само времето ще покаже...

Договорът за мача Топалов-Ананд беше подписан в края на 2009 година. Още по темата Ананд и Топалов - в следващите дни...
(2954 преглеждания)


Други статии
2018/2/17 - ФИДЕ с обновени правила за български състезатели и турнири
2017/12/22 - ГМ Антоанета Стефанова спечели титлите по ускорен шахмат и блиц на Световните интелектуални игри 2017 в Китай
2017/10/21 - Световната шахматна федерация с информация за Българските шахматисти
2017/9/14 - Младежка шах среща под надслов "Шахът - ключът към мир и превенция на агресията"
2017/8/21 - Гари Каспаров се представи на ниво в Сеинт Луис. Григор спечели титла в Синсинати (на тенис)

Коментарите са собственост на потребителя, който ги е писал. Ние не носим отговорност за тяхното съдържание.
Изпращач Свързани
ljubolarry
Публикуван на: 2010/2/3 17:37  Обновен: 2010/2/3 17:37
Новобранец
 Re: Топалов - Аданд - 80 дни до нача...
При мачове на подобно ниво, 12 партии са твърде малко. Това означава, че в 6-те бели партии, всеки един играч трябва да успее да реализира максимално точно дебютните си идеи, подготвени преди мача. Често обаче се случва така, че идеите се изчистват в хода на мача, а от тук и необходимостта от по-голям брой партии. При такава дистанция, случайността става решаващ фактор.
IM555
Публикуван на: 2010/2/4 2:06  Обновен: 2010/2/4 2:06
Супер потребител
 Re: Топалов - Аданд - 80 дни до нача...
... AND CARLSEN WAS, NOT SO LONG AGO, ASSOCIATED WITH KASPAROV - IF ALL THOSE REPORTS ARE CORRECT, IT SEEMS THAT TOPALOV WILL BE UP AGAINST SOME OF THE VERY BEST CHESS BRAINS IN THE WORLD!

Шах    Шах
 
:: Търсене
 
 
:: Влез
Потребителско име:
Парола:
 
:: Топ връзки
 
:: Реклама