:: Основно меню
 
:: Шахмат
 
:: Кой е в сайта
Потребители на линия: 7

Регистрирани: 0
Анонимни: 7

още...
 
:: Случайни новини
 
:: Последно обновени събития
 
 
Промяна в системни настройки на сървъра!
Здравейте почитатели на шахмата!
Считано от 3 април 2017г., преминаваме към използването на SSL сертификат (HTTPS) за сайта Chessfish.com. Това е нова версия на стария HTTP протокол, която предлага защитена връзка при свръзването със хостинг сървъра. Това е технология на настоящето и бъдещето.
Надяваме се, че няма да имате проблеми с новата настройка. В случай на нужда, моля пишете ни на адрес: web@chessfish.com и ще ви съдействаме, за да можете да влезете в сайта!
Най-важно е да използвате достатъчно нова версия на вашия браузър, за да си осигурите нормална работа със сайта! Поддръжка на сайта от агенция Градивните!

Иванчук взе титлата на ускорен, Карякин на блиц - Доха 2016

В последните 5 дни на 2016 година в Доха (Катар) се проведоха шахматни турнири, които са Световно първенство по ускорен шахмат и блиц 2016 за мъже и жени.

Украинеца Василий Иванчук грабна титлата на ускорен шахмат 2016, въпреки равенството в точките с Александър Грисчук и световния шампион в класическия шах и досегашен шампион в ускорения - Магнус Карлсен. Българското участие и другите шах турнири...

Българското участие в турнира ГМ Иван Чепаринов, завърши на 1.5 точки от победителя на 13-то място. Един отличен резултат и отлично представяне. Браво!

Системата на ФИДЕ (международната федерация по шах) на такива турнири не дава никакви предимства на досегашните шампиони, като при равенство на точките, просто се зачита допълнителен показател, без да се играят допълнителни партии на тайбрек. Не особено интересно за хората, но пък дава възможност на всеки състезател да пребори шампиона по допълнителни показатели.

Крайно класиране: http://chess-results.com/tnr255559.aspx?lan=1&art=1&rd=15&turdet=NO&flag=30&wi=984

При жените в ускорения шах станахме свидетели на победата на украинката Анна Музъйчук, която завърши еднолично начело с цяла точка преднина пред Александра Костенюк.
Така и двете титли заминаха за Украйна!

Българката Антоанета Стефанова се представи малко под своето ниво и завърши 8ма, на 2.5 точки от шампионката.

Крайно класиране: http://chess-results.com/tnr255542.aspx?lan=1&art=1&rd=12&turdet=NO&flag=30&wi=984

В турнира по блиц за мъже, всичко се реши в последния кръг. Магнус Карлсен имаше половин точка преднина, но не успя да спечели партията си срещу Петер Леко.

Така изходът от другата партия - Карякин-Жобава трябваше да реши първата позиция. Очаквано Карякин успя да постигне победа, с което изравни по точки Карлсен на върха, но с по-добри допълнителни показатели Карякин спечели титлата на блиц шах 2016!

Крайно класиране: http://chess-results.com/tnr255851.aspx?lan=1&art=1&rd=21&turdet=NO&flag=30&wi=984

Така и в двата турнира, Карлсен имаше равни точки с победителите, но остана съответно 3-ти и 2-ри по допълнителни показатели. Много добра игра от световния шампион при мъжете, който завладява със своята активна и агресивна игра.

При женския блиц турнир 2016, украинката Анна Музъйчук отново успя да надделее над конкурентките си и еднолично, с половин точка преднина, завърши първа и спечели и титлата в блица. Честито на шампионката!

Крайно класиране: http://chess-results.com/tnr255852.aspx?lan=1&art=1&rd=17&turdet=NO&flag=30&wi=984
(1283 преглеждания)


Други статии
2021/12/10 - Магну Карлсен защити световната си титла по класически шахмат с разгромна победа
2021/12/8 - Магнус Карлсен записа 2 нови победи над Ян Непомнящи, които гарантират защитата на титлата
2021/12/3 - Световният шампион Магнус Карлсен с победа срещу Ян Непомнящий в 6-тата партия
2021/11/26 - Започва мачът за световната титла по Шахмат между Карлсен и Непомнящи
2021/9/26 - Гросмайстор Веселин Топалов завърши на 2-ро място в Hainan Danzhou (Китай) - септември 2021г.

Коментарите са собственост на потребителя, който ги е писал. Ние не носим отговорност за тяхното съдържание.
Изпращач Свързани

Шах    Шах
 
:: Търсене
 
 
:: Влез
Потребителско име:
Парола:
 
:: Топ връзки