:: Основно меню
 
:: Шахмат
 
:: Кой е в сайта
Потребители на линия: 14

Регистрирани: 3
Анонимни: 11

emil1972, 4arli, ivochimi, още...
 
:: Случайни новини
 
:: Последно обновени събития
 
 
Промяна в системни настройки на сървъра!
Здравейте почитатели на шахмата!
Считано от 3 април 2017г., преминаваме към използването на SSL сертификат (HTTPS) за сайта Chessfish.com. Това е нова версия на стария HTTP протокол, която предлага защитена връзка при свръзването със хостинг сървъра. Това е технология на настоящето и бъдещето.
Надяваме се, че няма да имате проблеми с новата настройка. В случай на нужда, моля пишете ни на адрес: web@chessfish.com и ще ви съдействаме, за да можете да влезете в сайта!
Най-важно е да използвате достатъчно нова версия на вашия браузър, за да си осигурите нормална работа със сайта! Поддръжка на сайта от агенция Градивните!

Дали се готви преврат във ФИДЕ или Кирсан Илюмжинов подава оставка? (обновена)

В последните 6-7 дни се развихри страхотен скандал около президента на световната федерация по шахмат ФИДЕ.

На събрание в Атина, според голяма част от присъстващите, настоящия президент Кирсан Илюмжинов е казал "Аз напускам" 2-3 пъти.

Малко по-късно, на официалния уеб сайт на FIDE, бе публикувана новина за оставка на Илюмжинов...


Часове по-късно, лично президентът на ФИДЕ Илюмжинов, изпраща писмо, с което опровергава да е подавал официално оставка, нито възнамерява да го направи!

Въпреки това, няколко члена на управителния съвет на световната федерация вече потвърдиха, че Илюмжинов на 3 пъти е изказал намерение да подаде оставка...

Какво се крие зад тази криза? През 2015г., поради наложени санкции от САЩ към Кирсан Илюмжинов, както и поради други обстоятелства, се създава тежка финансова криза за шахматната федерация. Най-лошото в случая е, че с тези санкции, се поставя черно петно върху шахмата като цяло, поради което спонсорите стоят настрана от този спорт, което повлича шаха надолу...

Изглежда всички управляващи на федерацията осъзнават негативния ефект от досегашното развитие на нещата и ще използват това "изпускане за оставка" (3 пъти) преди седмица като възможност да сменят ръководството на федерацията и да сменят курса към дъното...

Очаква се ново събрание през април 2017г., което да даде повече яснота и да се надяваме най-вече на повече разсъдък, за да се стигне до полезни за шаха решения.

Gens una sumus! (We are all one family! Всички сме едно семейство!)

Положението в българската федерация по шахмат също е "интересно". Начело е Силвио Данаилов, мениджър на ГМ Веселин Топалов. Лично Силвио Данаилов, заедно с българската федерация по шах, са наказани от ФИДЕ и от европейския шахматен съюз (ЕШС). Наказанията представляват забрана за участие в отборни надпревари, както и забрана за БФШ да участва във взимането на решения в световния и европейски шахмат... поради източване на средства към офшорни сметки...

Доколко тези твърдения са верни, не е наша работа. Фактът е, че при такива съмнения - нито световния, нито българския шахмат печелят! Губим всички шахматисти!

Обновяване 11 април 2017: След събрание на борда на директорите на ФИДЕ, се взе решение, че "нищо не се е случило", с което би следвало всичко да продължи както и досега...:
http://www.fide.com/component/content/article/1-fide-news/10125-fide-extraordinary-presidential-board-decisions.html

Към момента темата изглежда изчерпана. (Засега)
(610 преглеждания)


Други статии
2021/12/10 - Магну Карлсен защити световната си титла по класически шахмат с разгромна победа
2021/12/8 - Магнус Карлсен записа 2 нови победи над Ян Непомнящи, които гарантират защитата на титлата
2021/12/3 - Световният шампион Магнус Карлсен с победа срещу Ян Непомнящий в 6-тата партия
2021/11/26 - Започва мачът за световната титла по Шахмат между Карлсен и Непомнящи
2021/9/26 - Гросмайстор Веселин Топалов завърши на 2-ро място в Hainan Danzhou (Китай) - септември 2021г.

Коментарите са собственост на потребителя, който ги е писал. Ние не носим отговорност за тяхното съдържание.
Изпращач Свързани

Шах    Шах
 
:: Търсене
 
 
:: Влез
Потребителско име:
Парола:
 
:: Топ връзки