:: Основно меню
 
:: Шахмат
 
:: Кой е в сайта
Потребители на линия: 1

Регистрирани: 0
Анонимни: 1

още...
 
:: Случайни новини
 
:: Последно обновени събития
 
 
Промяна в системни настройки на сървъра!
Здравейте почитатели на шахмата!
Считано от 3 април 2017г., преминаваме към използването на SSL сертификат (HTTPS) за сайта Chessfish.com. Това е нова версия на стария HTTP протокол, която предлага защитена връзка при свръзването със хостинг сървъра. Това е технология на настоящето и бъдещето.
Надяваме се, че няма да имате проблеми с новата настройка. В случай на нужда, моля пишете ни на адрес: web@chessfish.com и ще ви съдействаме, за да можете да влезете в сайта!
Най-важно е да използвате достатъчно нова версия на вашия браузър, за да си осигурите нормална работа със сайта! Поддръжка на сайта от агенция Градивните!

Мач Топалов - Камски 2008 няма да има! Топалов ще играе на олимпиадата

Обновяване 2008-12: Кандидатският мач Топалов Камски 2009 ще се проведе през Февруари месец в София (България)!

По последни данни стана ясно, че кандидатския мач Топалов - Камски 2008 се отлага за неопредлено време, което може дори да означава, че такъв няма да има! Сякаш по български, президентът на международната федерация ФИДЕ Кирсан Илюмжинов направи пореден гаф. След като самият Илюмжинов през месец юни гарантира да осигури свои средства за провеждането на кандидатския мач Топалов-Крамник 2008 в Урайна, сега е сигурно, че мача няма да бъде в Украйна, а в...?? Какво ли е замислил отново Илюмжинов? Ето какво...

Мачът няма да се проведе в Украйна, защото няма преведени средства. По последни данни има предложение от Обединените Арабски Емирства (ОАЕ) мачът да се играе в Абу Даби. Това сякаш е единственото предложение до този момент и ако и той отпадне, със сигурност мачът ще се отложи за неопределено време.

Ние направихме едно кратко проучване в сайта на ФИДЕ и установихме, че мачът Топалов-Камски въобще не е предвиден за тази година! За всяко събитие от тази година има създаден официален сайт - Световното първенство за жени, предстоящата Шах олимпиада в Дрезден, Турнирите от ФИДЕ гран при, световното първенство за младежи...
Мачът на Топалов срещу Камски не е обявен и присъства единствено в конгресите на ФИДЕ през последната 1 година.

Но най-изненадващ е факта, че през ноември в Дрезден е насрочен поредния конгрес на ФИДЕ, в който под точка "11.12.1. FIDE World Challengers' Match V. Topalov vs G. Kamsky." присъства кандидатския мач на Топалов и Камски!

Каквото и да става занапред, времето за организация на мача изглежда много кратко и е нереално да вярваме, че мачът ще се състои навреме и някъде си. Самите шахматисти е необходимо да се подготвят няколко седмици преди мача, а предвид наближаващата олимпиада и предвиденото участие на Камски за отбора на САЩ и Топалов за отбора на България, единственото на което можем да се надяваме до края на годината е една единствена партия "Топалов-Камски" - на олимпиадата в Дрезден, между 12 и 25 ноември 2008г.

Пожелаваме успех на нашите отбори на олимпиадата. Ако всичко е наред и отборите участват в тези състави, може да се надяваме на медал при мъжете и с малко повече късмет - медал и при жените!

Шахматна олимпиада 2008 Дрезден - българия - отбори
Мъже:
Веселин Топалов
Иван Чепаринов
Кирил Георгиев
Александър Делчев
Борис Чаталбашев

Жени:
Антоанета Стефанова
Маргарита Войска
Емилия Джингарова
Мария Велчева
Елица Раева
(2671 преглеждания)


Други статии
2023/11/20 - България е европейски отборен шампион за жени за 2023г.
2023/8/21 - Нургюл Салимова остана втора след драматична загуба на финала на Световната купа в Баку (Азербайджан)
2023/8/19 - Нургюл Салимова се класира за финала на Световната купа в Баку (Азербайджан)
2023/8/16 - Нургюл Салимова играе на полуфиналите на Световната купа в Баку (Азербайджан)
2023/5/9 - Динг Лирен (Китай) е новият световен шампион по класически шахмат (2023)

Коментарите са собственост на потребителя, който ги е писал. Ние не носим отговорност за тяхното съдържание.
Изпращач Свързани
IM555
Публикуван на: 2008/10/29 1:33  Обновен: 2008/10/29 1:33
Супер потребител
 Re: Мач Топалов - Камски 2008 няма д...
HI, BUT THAT'S NOT EVEN 'PO BALGARSKI' - IT'S PATHETIC AND I'VE ALREADY POSTED A COMMENT TO THAT EFFECT ON THE FIDE WEB SITE; FIRST, FIDE (OR IS IT JUST ITS PRESIDENT?) CONFUSED EVERYBODY ELSE AND NOW THEY ARE TRYING TO CONFUSE THEMSELVES...AND AT THE SAME TIME TRYING TO CONVINCE THE WORLD THAT THEY ARE 'ORGANISING' SOMETHING...
Kidon
Публикуван на: 2008/10/29 10:05  Обновен: 2008/10/29 10:10
Webmaster
 Re: Мач Топалов - Камски 2008 няма д...
Възможно е моментната спортна форма на Камски да не го позволява.
Проучването от анкетата тук сочи, че 91% от потребителите на ChessFish.com смятат Топалов за най-вероятният победител в мача.
Извън кръга на майтапите и малко като от класическа пиеса - има нещо гнило по горните етажи на FIDE...

Шах    Шах
 
:: Търсене
 
 
:: Влез
Потребителско име:
Парола:
 
:: Топ връзки