:: Основно меню
 
:: Шахмат
 
:: Кой е в сайта
Потребители на линия: 1

Регистрирани: 0
Анонимни: 1

още...
 
:: Случайни новини
 
:: Последно обновени събития
 
 
Промяна в системни настройки на сървъра!
Здравейте почитатели на шахмата!
Считано от 3 април 2017г., преминаваме към използването на SSL сертификат (HTTPS) за сайта Chessfish.com. Това е нова версия на стария HTTP протокол, която предлага защитена връзка при свръзването със хостинг сървъра. Това е технология на настоящето и бъдещето.
Надяваме се, че няма да имате проблеми с новата настройка. В случай на нужда, моля пишете ни на адрес: web@chessfish.com и ще ви съдействаме, за да можете да влезете в сайта!
Най-важно е да използвате достатъчно нова версия на вашия браузър, за да си осигурите нормална работа със сайта! Поддръжка на сайта от агенция Градивните!

III-ти български блиц турнир в Чикаго - обзор

На 18 Ноември 2007 г. в столицата на щата Илинойс - Чикаго се проведе станалият традиционен и единствен по рода си, трети Bulgarian Blitz Chess Tournament.
Тазгодишният турнир е в чест на историческото решение на БОК да приеме в своите редици българския шахмат (без да се взимат предвид противоречивите твърдения дали това наистина е така, или предстои да стане в бъдеще). Патрони и тази година бяха изтъкнатите шахматни деятели Живко Кайкамджозов и д-р Николай Минев, a спонсори - карго агенция "Полина сървиз" и агент за недвижими имоти Петранка Стаматова.

За разлика от предходните две издания, този път участието в турнира бе по-камерно. Заради това пък съперниците са по-равностойни, а борбата - изключително напрегната. Както и миналата година в състезанието участва Александър Пейчев - консул на република България в Чикаго. За първи път сред участните е и дама - атрактивната Нина Николова.
Преди последния седми кръг с точка напред се откъсна Димитър Стаматов, който постигайки спокойно реми в заключителния, осигури първата си победа в турнир за възрастни. Нека припомним, че преди 6 години той е печелил Чикаго опън при децата. Ето ви списък на призьорите:
Златен медал - Димитър Стаматов, сребърен медал - Александър Пейчев, бронзов медал – Иван Алексиев (вече трикратен участник в състезанието!). На косъм от първите остана Борислав Борисов, който преди последния кръг имаше шанс дори за сребро. Единствената дама също бе наградена с медал. Освен това всички участници получиха грамоти и шахматни книги на Живко Кайкамжозов и д-р Николай Минев.

III-ти български шахматен блиц турнир в Чикаго


Кадър от игралната зала


Въпреки, че турнирът не блести със спортно-техническите качества на провеждащата се в момента Световна купа в Ханти-Мансийск, сънародниците ни заслужават похвала за усилията си да поддържат българското общество зад граница и връзките си с родината. И за да потвърдя написаното, ще спомена някои неща от наградният фонд - безплатно изпращане на колет до България за първото място и ... цели пет кутий вафли.

Повече за турнира и резултати от миналите му издания, можете да видите на страниците на Българският медиа портал в Чикаго: http://www.eurochicago.com
(2040 преглеждания)


Други статии
2021/12/10 - Магну Карлсен защити световната си титла по класически шахмат с разгромна победа
2021/12/8 - Магнус Карлсен записа 2 нови победи над Ян Непомнящи, които гарантират защитата на титлата
2021/12/3 - Световният шампион Магнус Карлсен с победа срещу Ян Непомнящий в 6-тата партия
2021/11/26 - Започва мачът за световната титла по Шахмат между Карлсен и Непомнящи
2021/9/26 - Гросмайстор Веселин Топалов завърши на 2-ро място в Hainan Danzhou (Китай) - септември 2021г.

Коментарите са собственост на потребителя, който ги е писал. Ние не носим отговорност за тяхното съдържание.
Изпращач Свързани

Шах    Шах
 
:: Търсене
 
 
:: Влез
Потребителско име:
Парола:
 
:: Топ връзки