:: Основно меню
 
:: Шахмат
 
:: Кой е в сайта
Потребители на линия: 3

Регистрирани: 1
Анонимни: 2

4arli, още...
 
:: Случайни новини
 
:: Последно обновени събития
 
 
Промяна в системни настройки на сървъра!
Здравейте почитатели на шахмата!
Считано от 3 април 2017г., преминаваме към използването на SSL сертификат (HTTPS) за сайта Chessfish.com. Това е нова версия на стария HTTP протокол, която предлага защитена връзка при свръзването със хостинг сървъра. Това е технология на настоящето и бъдещето.
Надяваме се, че няма да имате проблеми с новата настройка. В случай на нужда, моля пишете ни на адрес: web@chessfish.com и ще ви съдействаме, за да можете да влезете в сайта!
Най-важно е да използвате достатъчно нова версия на вашия браузър, за да си осигурите нормална работа със сайта! Поддръжка на сайта от агенция Градивните!

Магнус Карлсен и най-добрите 8 шахматисти в онлайн супер-турнир от 18 април 2020г.

От 18 април до 3 май 2020г. Магнус Карлсен предизвиква най-добрите 8 шахматисти да играят уникален онлайн супер-турнир по ускорен шахмат.

Световният шампион явно скучае покрай големите социални физически ограничения и отменените спортни състезания в целия свят, причинени от пандемията на коронавируса "Covid-19" и е решил да предизвика вниманието на много спортисти и шахматисти по Света, огранизирайки онлайн турнир срещу най-силните си колеги. А в момента в същия сайт се провежда друг турнир, където шампионът Магнус Карлсен играе...!

Турнирът ще се проведе в сайта...


Турнирът ще се проведе в сайта Chess24.com, с уникални правила и с награден фонд от 250 хиляди долара.

Правила в турнира:
- Първи етап - шахматистите играят всеки срещу всеки - общо 7 кръга
- Всеки мач между двама шахматисти ще бъде в 4 партии с времева контрола 15+10 (15 минути в началото и по 10 секунди добавка на всеки ход), като победителят печели 3 точки, а загубилия пише 0 (нула) точки.
Ако мачът завърши наравно 2:2, играе се една партия тип "Армагедон/Armageddon game" (белите имат 5 минути срещу 4 минути за черните, а ремито се счита за победа за черните), като победителят записва 2 точки, а загубилия партията на армагедон - 1 точка.
- Втори етап - най-добрите 4-ма състезатели след първите 7 кръга влизат във финален рунд - ПОЛУФИНАЛИ. Отново се играят по 4 партии на ускорен шахмат. Ако точките са равни, се играят 2 партии на блиц. При ново равенство се играе партия Армагедон.

Това може да се превърне в най-гледания шахматен турнир онлайн, надминавайки дори битките за шахматната титла, защото около 2 милиарда хора по света са с ограничено движение към момента и няма други спортни състезания! Може да се каже, че се очаква празник на шахмата, но е нужно да сме силни духом и да останем здрави, за да можем да гледаме турнира!

Все пак, въпреки че хората са по домовете си, голяма част от тях все още успяват да работят дистанционно и може да имат затруднения с гледането на всички партии от турнира. Това важи за учители и ученици, които обикновено учат достанционно сутрин и в ранния следобяд, така също много ИТ фирми за изработка на сайтове и приложения от години работят дистанционно, а много други фирми и цели бизнеси опитват да заработят дистанционно и ефективно в момента. Останалите ще имаме възможност да гледаме турнира, нужно е да сме здрави и да сме на линия!


Повече информация:
- Супер-турнир се нарича турнир, в който средния коефициент на шахматистите надвишава ЕЛО 2700.
- Официалното обявление за турира (английски език, руски език)

Официален сайт: https://www.magnuscarlsen.com/en/invitational (със съдействието на Chess24.com)
(875 преглеждания)


Други статии
2020/9/12 - Онлайн турнир с участието на световните шампиони Магнус Карлсен и Гари Каспаров в LiChess.com
2020/8/24 - В динамичен и инфарктен финал, Карлсен победи Накамура с армагедон партия на блиц и спечели първия Magnus Carlsen Tour 2020
2020/6/21 - Сайтът за игра на шах онлайн lichess.org навърши 10 години!
2020/5/3 - Карлсен победи Накамура и спечели 1-вият Magnus Carlsen Invitational 2020 онлайн шахматен супер-ГМ турнир
2020/4/30 - Карлсен, Накамура, Каруана и Динг на полуфинал в турнира по ускорен шахмат Carlsen Invitational 2020

Коментарите са собственост на потребителя, който ги е писал. Ние не носим отговорност за тяхното съдържание.
Изпращач Свързани

Шах    Шах
 
:: Търсене
 
 
:: Влез
Потребителско име:
Парола:
 
:: Топ връзки