:: Основно меню
 
:: Шахмат
 
:: Кой е в сайта
Потребители на линия: 3

Регистрирани: 1
Анонимни: 2

ivochimi, още...
 
:: Случайни новини
 
:: Последно обновени събития
 
 
Промяна в системни настройки на сървъра!
Здравейте почитатели на шахмата!
Считано от 3 април 2017г., преминаваме към използването на SSL сертификат (HTTPS) за сайта Chessfish.com. Това е нова версия на стария HTTP протокол, която предлага защитена връзка при свръзването със хостинг сървъра. Това е технология на настоящето и бъдещето.
Надяваме се, че няма да имате проблеми с новата настройка. В случай на нужда, моля пишете ни на адрес: web@chessfish.com и ще ви съдействаме, за да можете да влезете в сайта!
Най-важно е да използвате достатъчно нова версия на вашия браузър, за да си осигурите нормална работа със сайта! Поддръжка на сайта от агенция Градивните!

Мач за световната титла Крамник-Топалов няма да има!

Кирсан Илюмжинов каза, че Мач за световната титла Крамник-Топалов няма да има, защото няма достатъчно време за организирането и провеждането му.

Проблемът се състои в това, че мачът трябва да завърши 6 месеца преди началото на следващото световно първенство, което ще започне на 11 септември в Мексико. Това означава, че мачът трябва да завърши до 11 март. Като се добави и един месец за провеждането на мача, става ясно, че на 11 февруари трябва да започне евентуалния мач.
Поради малкото оставащо време за организация, този мач е невъзможно да бъде организиран до тази дата!

Въпреки всичко, ФИДЕ остават готови да спомогнат за организирането на такъв мач, ако и двамата състезатели се съгласят да пренебрегнат правилото за 6-те месеца!
Официално изявление на ФИДЕ (Англ. ез.):
http://www.fide.com/news.asp?id=1230
http://chessbase.com/newsdetail.asp?newsid=3637

Допълнителна информация: http://sportni.bg/?tid=40&oid=996183
(6330 преглеждания)


Други статии
2020/6/21 - Сайтът за игра на шах онлайн lichess.org навърши 10 години!
2020/5/3 - Карлсен победи Накамура и спечели 1-вият Magnus Carlsen Invitational 2020 онлайн шахматен супер-ГМ турнир
2020/4/30 - Карлсен, Накамура, Каруана и Динг на полуфинал в турнира по ускорен шахмат Carlsen Invitational 2020
2020/4/2 - Магнус Карлсен и най-добрите 8 шахматисти в онлайн супер-турнир от 18 април 2020г.
2018/11/29 - Магнус Карлсен (NOR) защити световната си титла по класически шахмат след тайбрек по ускорен шах!

Коментарите са собственост на потребителя, който ги е писал. Ние не носим отговорност за тяхното съдържание.
Изпращач Свързани
sirkov-L
Публикуван на: 2007/1/30 11:00  Обновен: 2007/1/30 11:00
Новобранец
 Re: Мач за световната титла Крам?...
В днешния брой на вестник "Дневник"
виж
http://dnevnik.bg/show/?storyid=307941
има статия по тази тема от Виктор Кирков

"""""""""""""""""""""

Казусът "Топалов"
Защо ФИДЕ отказа да организира реванш с Владимир Крамник
от Виктор КИРКОВ
29 януари, 2007
Увеличаване Смаляване Разпечатване Изпращане на приятел

[Дневник]

Организирането на шумно афиширания от щаба на българския гросмайстор Веселин Топалов мач реванш за световната титла с руснака Владимир Крамник в София е било обречено на провал много преди да бъде отхвърлено в събота от президентския борд на Международната шахматна федерация (ФИДЕ). Това става ясно от наредбата на ФИДЕ, регламентираща евентуалното провеждане на такъв двубой в периода 2005-2007 г., с която "Дневник" разполага.

В документа ясно пише, че мачът за световната титла трябва да е завършил шест месеца преди началото на световното първенство, което започва на 12 септември в Мексико. Самият двубой се състои от 12 партии и според наредбата на ФИДЕ се провежда в рамките на 18 дни, които включват три почивни дни и по един ден за откриването и закриването му. Това означава, че за да приключи до 12 март, той трябва да започне не по-късно от 23 февруари, което е отразено и в официалното становище на президентския борд на ФИДЕ от неделя по въпросния казус.

В наредбата пише още, че след като президентският борд одобри избора на организатор на събитието, щабът на претендента трябва да депозира не по-късно от 45 дни преди началото на мача необходимата за провеждането му сума. Имайки предвид това ограничение, организационният комитет на мача реванш трябваше да е изпратил банковата гаранция не по-късно от 9 януари, като преди това двубоят е трябвало да бъде одобрен от ръководството на ФИДЕ. Нито едно от тези две условия обаче не е било налице. Преди заседанието си през уикенда в Анталия президентският борд на международната федерация се събра за последен път през септември в Елиста, когато започваше и мачът за световната титла между Топалов и Крамник. Това означава, че за да се произнесе за евентуалното организиране на мач реванш, бордът е трябвало да заседава извънредно, което можеше да се случи само при налична банкова гаранция. Щабът на Топалов обаче осигури тази гаранция едва на 19 януари. Необходимите за организирането на мача 2 млн. долара бяха преведени в Булбанк от Държавната агенция на младежта и спорта, която ги взе като заем от Министерството на финансите.

Първоначално мениджърът на Топалов Силвио Данаилов имаше намерение да използва банкова гаранция от Търговска банка Д, но ФИДЕ заяви, че няма да я приеме. Мениджърът на Топалов признава в писмо до президента на международната федерация Кирсан Илюмжинов от 15 януари, че гаранция преди това не е издавана. "Преди няколко дни, на 11 януари, все пак организационният комитет разбра, че от ФИДЕ нe са чували за Търговска банка Д, която бе готова да издаде банкова гаранция за 2 милиона щатски долара (наградният фонд и разходите по организацията) и няма да признае документа", пише Данаилов в писмото, разпространено до медиите.

На фона на тези факти намерението на щаба на Топалов да съди ФИДЕ изглежда юридически атакуемо. Според говорителя на българския гросмайстор Живко Гинчев държавата и организационния комитет на мача реванш са направили всичко възможно той да се състои. "Още на 15 декември Търговска банка Д изпрати до ФИДЕ писмо с намерение да издаде банковата гаранция. Това означава, че тя със сигурност щеше да предостави тази гаранция и президентският борд на федерацията можеше да се свика, но това не се случи. Вместо това ФИДЕ ни уведоми чак на 11 януари, че не работи точно с тази банка. Несериозно е да се твърди, че ние сме виновни и заради закъснение от два дни двубоят не може да се проведе. ФИДЕ щеше да намери причина да откаже, дори да бяхме депозирали парите веднага след завръщането ни от Елиста", каза Гинчев. Силвио Данаилов не беше открит за коментар.


------------


Президентският борд на ФИДЕ отложи за неопределен период от време решението си как да бъде излъчван от следващата година световният шампион по шахмат при мъжете. На заседанието на борда в Анталия беше потвърдено, че настоящият носител на титлата Владимир Крамник ще участва на световното първенство в Мексико през септември. Според неофициална информация обаче ФИДЕ иска да даде възможност на руснака да си върне титлата в директен мач с победителя от мондиала.
""""""""""""""""""""""""""""""""
Анонимен
Публикуван на: 2007/1/30 12:42  Обновен: 2007/1/30 12:42
 Re: Мач за световната титла ...
Съгласен съм със следното:
"Организирането на шумно афиширания от щаба на българския гросмайстор Веселин Топалов мач реванш за световната титла с руснака Владимир Крамник в София е било обречено на провал много преди да бъде отхвърлено в събота от президентския борд на ФИДЕ."

Това е някаква стратегия, която е планувана! Смятам, че все още не знаем всичко и има време за всякакви изненади! Не забравяйте, че Веско няма да играе в Мексико, а пък Крамник не желае да играе (предпочита МАЧ). Не е изключено, Крамник да приеме да играе с Веско през месец Юни например и да се откаже от Мексико! После победителя от Мексико ще играе със световния шампион.

Това е само мое мнение, но има много варианти. Все пак става въпрос за шахмат - една игра с много варианти! Не трябва да забравяме това!

Шах    Шах
 
:: Търсене
 
 
:: Влез
Потребителско име:
Парола:
 
:: Топ връзки