:: Основно меню
 
:: Шахмат
 
:: Кой е в сайта
Потребители на линия: 3

Регистрирани: 1
Анонимни: 2

pvn_gv, още...
 
:: Случайни новини
 
:: Последно обновени събития
 
 
Промяна в системни настройки на сървъра!
Здравейте почитатели на шахмата!
Считано от 3 април 2017г., преминаваме към използването на SSL сертификат (HTTPS) за сайта Chessfish.com. Това е нова версия на стария HTTP протокол, която предлага защитена връзка при свръзването със хостинг сървъра. Това е технология на настоящето и бъдещето.
Надяваме се, че няма да имате проблеми с новата настройка. В случай на нужда, моля пишете ни на адрес: web@chessfish.com и ще ви съдействаме, за да можете да влезете в сайта!
Най-важно е да използвате достатъчно нова версия на вашия браузър, за да си осигурите нормална работа със сайта! Поддръжка на сайта от агенция Градивните!

Ананд довърши Топалов в последната партия и защити Световната си титла

Ананд надви Топалов в последната 12-та партия от мача и защити Световната си шахматна титла за втори пореден път. През 2008г. Ананд разочарова цяла Русия, побеждавайки безапелационно Владимир Крамник.

Днес Топалов разочарова цяла България. В реми позиция, той отклони предложение за реми от Ананд и рискува с неоправдана атака. Ананд го посрещна подобаващо - нанесе контраудар, за който Топалов се оказа неподготвен... и резултатът бе записан - 0:1.

Но разбира се, предните ми думи са малко пресилени! Веселин Топалов неведнъж ни е доставял огромна радост точно с този си стил на игра - "Риск печели, риск губи". Ако се замислим какво би станало, ако се стигне до тайбрек, лесно ще се убедите, че Топалов с основание е рискувал...
През 2006-та година, Владимир Крамник спечели в тайбрек срещу Топалов, с което му отне шампионската титла.
Ананд пък от своя страна е всепризнат за най-силния шахматист по ускорен шах, спечелил много турнири и световни титли, и това определено e оказало силен натиск над Топалов.

Той е решил да не допусне 2-ри път същата грешка в тайбрек, но пък допусна друга - в най-трудния момент, без да има шанс да се поправи. Все пак той игра за победа и това е играта, която радва зрителите по цял Свят. Да се надяваме, че следващия път късмета ще бъде на страната на Топалов и да успее да донесе шанматната титла отново в България...

Очаквайте утре снимки и видео от пресконференцията след финалната 12-та партия...
(3072 преглеждания)


Други статии
2023/11/20 - България е европейски отборен шампион за жени за 2023г.
2023/8/21 - Нургюл Салимова остана втора след драматична загуба на финала на Световната купа в Баку (Азербайджан)
2023/8/19 - Нургюл Салимова се класира за финала на Световната купа в Баку (Азербайджан)
2023/8/16 - Нургюл Салимова играе на полуфиналите на Световната купа в Баку (Азербайджан)
2023/5/9 - Динг Лирен (Китай) е новият световен шампион по класически шахмат (2023)

Коментарите са собственост на потребителя, който ги е писал. Ние не носим отговорност за тяхното съдържание.
Изпращач Свързани
ljubolarry
Публикуван на: 2010/5/12 10:43  Обновен: 2010/5/12 10:43
Новобранец
 Re: Ананд довърши Топалов в посл�...
Мача показа, че Ананд чисто шахматно превъзхожда Топалов и логичното се случи. След като пропусна шансовете си в 10 и 11 партии, и минавайки през загубена позиция в 9 партия, логично беше Топалов да се задоволи с реми в 12 и да търси късмета си в ускорения шах. Колкото и да е добър там Ананд, все пак никой не е имунизиран от грешки, а се видя, че в този мач Ананд често ги допускаше. Топалов пропусна шанса да направи поне шоу за зрителите, каквото е ускорения шах.
Minister
Публикуван на: 2010/5/12 20:59  Обновен: 2010/5/12 20:59
Супер потребител
 Re: Ананд довърши Топалов в посл...
Привет!

Не съм съгласен, че Топалов трябва да направи шоу за зрителите. Той играе за победа и това трябва да прави. Когато стане - ОК, когато не - пак ОК. Нормално е да има и победи и загуби.

Смятам, че Ананд е по-добър (най-добър) в момента! Един мач между него и Карлсен би бил много интересен, но вярвам Ананд ще се справи с малкия

Да видим сега как ще се включи Топалов в следващия цикъл. Ако успее да стигне до нов мач за титлата, ще бъде голяма изненада за мен, въпреки че се надявам да се случи.

Поздрави!

Шах    Шах
 
:: Търсене
 
 
:: Влез
Потребителско име:
Парола:
 
:: Топ връзки