Гари Каспаров се представи на ниво в Сеинт Луис. Григор спечели титла в Синсинати (на тенис)

Дата 2017/8/21 | Заглавие: Шах по Света

Гари Каспаров, 13-тият световен шампион по класически шахмат (който игра шах на високо ниво за първи път от 2005г.), се представи на ниво в турнира по ускорен шах и блиц "Sinquefield Cup" в Сеинт Луис, САЩ.

Каспаров показа отлична игра и достигна до добри позиции, но допусна няколко сериозни грешки (в един или няколко хода), които му костваха няколко точки. Тези грешки го оставиха във втората половина на класирането, както на ускорен шах, така и на блиц.
Изключително интересен репортаж, за турнира в Сеинт Луис, можете да разгледате от Chess.com. Каспаров казва, че неговата идея за първия ден е била да оцелее и да успокои нервите си...

Всички партии на Гари Каспаров можете да прегледате от https://lichess.org/study/pUerFmSS

Американците събраха вниманието на няколко спорта - шах, тенис и др. в топлия август месец. Отново в САЩ, в Синсинати, българският тенисист Григор Димитров спечели третата си титла за годината, побеждавайки на финала Ник Киргиос с отлична игра.

Турнирът по тенис в Синсинати бе от сериите Мастърс и това е първата голяма титла на Григор. Желаем му още успехи през тази и следващите години, повече концентрация и голямо "Браво!" от нас.



Статията идва от ChessFish.com
https://chessfish.com

URL адреса на тази статия е:
https://chessfish.com/modules/news/article.php?storyid=6625