Как Веселин Топалов ще участва на световно първенство - решението от заседанието в Талин

Дата 2007/6/29 | Заглавие: Шах по Света

Веселин Топалов няма да играе на шампионата на планетата по шахмат в Мексико през септември, но ще се включи в следващия цикъл. Това е резултатът от преговорите между българската делегация и ръководството на ФИДЕ в Талин.
Срещата на Лечева мениджъра на Веско Силвио Данаилов и председатела на БФШ Стефан Сергиев с шефа на ФИДЕ Кирсан Илюмжинов и неговите заместници е продължила близо осем часа. След нея стана ясно, че Топалов се връща в борбата от цикъла за световната титла, който започва догодина. 19-ият първенец на планетата се включва направо на полуфиналния турнир на претендентите. Делегацията ни искаше 32-годишният русенец да бъде включен като девети гросмайстор в Мексико.

Догодина в България Веселин ще изиграе мач от осем партии с победителя от предстоящия турнир за Световната купа в Ханти-Мансийск (Русия). Вероятно двубоят няма да бъде в София.
Ако Владимир Крамник успее да защити титлата си в Мексико сити, ще бъде организиран мач между него и Топалов. Тогава победителят от този мач ще играе с победителя от световната купа.
Източник: http://chessbase.com/newsdetail.asp?newsid=3948



Статията идва от ChessFish.com
https://chessfish.com

URL адреса на тази статия е:
https://chessfish.com/modules/news/article.php?storyid=470