:: Основно меню
 
:: Шахмат
 
:: Кой е в сайта
Потребители на линия: 3

Регистрирани: 0
Анонимни: 3

още...
 
:: Случайни новини
 
:: Последно обновени събития
 
 
Промяна в системни настройки на сървъра!
Здравейте почитатели на шахмата!
Считано от 3 април 2017г., преминаваме към използването на SSL сертификат (HTTPS) за сайта Chessfish.com. Това е нова версия на стария HTTP протокол, която предлага защитена връзка при свръзването със хостинг сървъра. Това е технология на настоящето и бъдещето.
Надяваме се, че няма да имате проблеми с новата настройка. В случай на нужда, моля пишете ни на адрес: web@chessfish.com и ще ви съдействаме, за да можете да влезете в сайта!
Най-важно е да използвате достатъчно нова версия на вашия браузър, за да си осигурите нормална работа със сайта! Поддръжка на сайта от агенция Градивните!

(Пред)последен ход от ФИДЕ - Топалов и Камски ще играят в София

Преди часове на официалния сайт на ФИДЕ бе публикувана информация, според която мачът за излъчване на претендент за световната титла между Веселин Топалов и Гата Камски ще се проведе в София, България.

Сагата с мача продължи много време и все още има шансове това да не е последната дума на ФИДЕ (б.а. Кирсан Илюмжинов). Подробна информация...

Мачът между Топалов и Камски бе плануван за края на 2008-а година. Предвидено бе да се състои на наутрална територия - в Украйна. Това бе дълга сага, която можете да проследите оттук:
http://chessfish.com/modules/news/article.php?storyid=891
http://chessfish.com/modules/news/article.php?storyid=914

Сега ФИДЕ обяви, че мачът ще бъде в София, между 16 и 28 февруари:
http://www.fide.com/component/content/article/1-fide-news/3521-fide-press-release-regarding-challenger-match-veselin-topalov-gata-kamsky

Но дали това е истинското намерение на ФИДЕ? Това можем само да гадаем. Нека си припомним как преди половин година на същия този официален сайт на ФИДЕ бе публикувано известие, което не бе признато за официално!? Ето пук е известието, с дата 1-ви юни 2008г.:
http://www.fide.com/component/content/article/1-fide-news/2970-fide-president-guarantees-topalov-kamsky-match
Като извадка от текста ще приложим следното: "FIDE President Kirsan Ilyumzhinov guarantees the organiser’s offer by backing the event from his personal finances."

Както повечето от вас разбират съобщава се, че самият президент на ФИДЕ Кирсан Илюмжинов гарантира финансите от мача със свои собствени средства! След 6 месеца това вече дори не се обсъжда.

И да се върнем към настоящето... Сега сайта на ФИДЕ анонсира мача Топалов - Камски 2009 да се проведе в България, но дали това ще бъде официално ще можем да кажем едва след сключване на договор между нашите представители и ФИДЕ. Засега не всичко е ясно и не всичко е сигурно. Както у нас, така и по Света всеки играе своята си игра, с една или друга цел. Остава да се надяваме че този мач ще се състои. Ще се радваме ако ние сме домакини, защото ще можем отново да ви направим свидетели на уникални снимки от игралната зала.

Това е (пред)последния ход на ФИДЕ. Дали ще има следващ?
(1944 преглеждания)


Други статии
2023/11/20 - България е европейски отборен шампион за жени за 2023г.
2023/8/21 - Нургюл Салимова остана втора след драматична загуба на финала на Световната купа в Баку (Азербайджан)
2023/8/19 - Нургюл Салимова се класира за финала на Световната купа в Баку (Азербайджан)
2023/8/16 - Нургюл Салимова играе на полуфиналите на Световната купа в Баку (Азербайджан)
2023/5/9 - Динг Лирен (Китай) е новият световен шампион по класически шахмат (2023)

Коментарите са собственост на потребителя, който ги е писал. Ние не носим отговорност за тяхното съдържание.
Изпращач Свързани

Шах    Шах
 
:: Търсене
 
 
:: Влез
Потребителско име:
Парола:
 
:: Топ връзки