:: Основно меню
 
:: Шахмат
 
:: Кой е в сайта
Потребители на линия: 2

Регистрирани: 0
Анонимни: 2

още...
 
:: Случайни новини
 
:: Последно обновени събития
 
 
Промяна в системни настройки на сървъра!
Здравейте почитатели на шахмата!
Считано от 3 април 2017г., преминаваме към използването на SSL сертификат (HTTPS) за сайта Chessfish.com. Това е нова версия на стария HTTP протокол, която предлага защитена връзка при свръзването със хостинг сървъра. Това е технология на настоящето и бъдещето.
Надяваме се, че няма да имате проблеми с новата настройка. В случай на нужда, моля пишете ни на адрес: web@chessfish.com и ще ви съдействаме, за да можете да влезете в сайта!
Най-важно е да използвате достатъчно нова версия на вашия браузър, за да си осигурите нормална работа със сайта! Поддръжка на сайта от агенция Градивните!

Иван Чепаринов наказан със загуба!

Иван Чепаринов, българският гросмайстор, който в момента се "състезава" в група "Б" на гросмайсторския турнир "Корус 2008" във Вайк аан Зее бе наказан със служебна загуба в 8-ми кръг на турнира. Останалите партии се играят в момента, а в неговата партия резултатът е фиксиран за победа за белите, в лицето на Найджъл Шорт, при само 2 изиграни хода: 1.e4 c5 (Сицилианска защита)! Причината и реакцията на Шорт (на ВИДЕО)...

Причината за тази загуба е отказът на Иван Чепаринов да подаде ръка за ръкостискане в началото на партията. Съгласно новите правила на ФИДЕ, всеки шахматист е длъжен да поздрави противника си с ръкоститскане или по нормалния начин за религията му. Ако състезател откаже да го направи, дори след подканяне от главния съдия, то тогава той губи партията.

Изглежда се развихря нов супер-голям скандал, защото само след 2 дни (във вторник - 22 януари 2008г.), един срещу друг ще трябва да играят двамата бивши световни шампиони - Топалов и Крамник. Според мениджъра на двамата българи, Топалов няма да се здрависа със Крамник, което ще означава нов служебен резултат?!

Но какво ще стане, ако никой от двамата - Топалов и Крамник, не пожелае да подаде ръка на другия и така и двамата откажат ръкостискане??? Очакват ни нови вълнуващи моменти в шахмата... Засега можем само да кажем, че се очакват "фойерверки"...





Следващия кръг е на 22 януари и ще бъде предаван на живо в нашия сайт, както всички досегашни кръгове.
(2534 преглеждания)


Други статии
2023/11/20 - България е европейски отборен шампион за жени за 2023г.
2023/8/21 - Нургюл Салимова остана втора след драматична загуба на финала на Световната купа в Баку (Азербайджан)
2023/8/19 - Нургюл Салимова се класира за финала на Световната купа в Баку (Азербайджан)
2023/8/16 - Нургюл Салимова играе на полуфиналите на Световната купа в Баку (Азербайджан)
2023/5/9 - Динг Лирен (Китай) е новият световен шампион по класически шахмат (2023)

Коментарите са собственост на потребителя, който ги е писал. Ние не носим отговорност за тяхното съдържание.
Изпращач Свързани
Kidon
Публикуван на: 2008/1/20 20:53  Обновен: 2008/1/20 21:10
Webmaster
 Наказан заради отказ да си стиснат ръцете...
В интерес на истината не оправдавам Чепаринов за отказа му да се ръкува с Найджъл Шорт, но предлагам ФИДЕ да въведе и други правила. Ето предложение: "Състезателите да нямат право да си отказват каквото и да било - примерно, размяна на целувки по ***!".

[Edited by Minister]
По-полека с изразите, колега! Няма по теб да ходя да чистя...
Аз пък предлагам всеки да прави каквото си иска - който му се играе да играе, който не - да се ръкостиска

Някой няма ли да се прежали да преведе някоя извадка от клипчето. Стори ми се много весел този Шорт...

Домъкнато от Kidon:
Ми и на мен ми се стори весел. Шорт е опитал два пъти да се здрависа, като при първия е изчакал достатъчно дълго, докато нашето момче се е правил, че си търси листата под масата. При втория път с гримаса е показал че няма да се здрависа. Шорт се позовава не на официално правило а на решение на борда на директорите на ФИДЕ от юни миналата година, което гласи, че при отказ от ръкостискане, се губи партията. Сега ако аз реша да се явя на турнир и ми се развали колата по пътя, ръцете ми станат в масло целите (случайно това де), означава ли, че ако не иска да се здрависа светилото ще спечеля служебно? Брей - като нищо ще стана 2800
И не ме цензурирай много - нека от ФИДЕ да си прочетат ако искат.

Шах    Шах
 
:: Търсене
 
 
:: Влез
Потребителско име:
Парола:
 
:: Топ връзки